ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME

Kaliteli ve köklü çözümler getirmeyen hiçbir uygulama uzun soluklu olamaz. Teknosim Bilişim Sistemleri, deneyimli kadrosu ile ölçeklenebilir bir bilgi sistemini, gerekli analiz ve modellemeden sonra size özgü bir şekilde geliştirir. Bunun eğitimini ve gerekli tüm teknik desteğini de en iyi şekilde vermeye çalışır.

Bugünkü kompleks iş yapma modellerinde tüm ihtiyaçlar için paket çözümler yeterli olamayabilmektedir. Bu durumda sistem bütünlüğünü bozmadan mevcut sistemler ile entegre olabilen özel yazılımlar geliştirmek gerekmektedir. Tabi özel yazılımlar çoğu zaman baş ağrısı olabilmektedir. Teknosim Bilişim, kendi alanında kaliteli ve tecrübeli yazılımcıları ile son teknoloji 5.kuşak ve No-Code Low-Code Yazılım Geliştirme araçlarını kullanarak, meydana gelebilecek en az sorunla, en kısa sürede çözüm üretebilmektedir. Şimdiye kadar yapılan bir çok projemizle bu konuda müşterilerimizin güvenini sağlamış durumdayız.

5 adımda Özel yazılım geliştirme

1. Mevcut sürecinizi ve gelecekteki ihtiyaçlarınızı tanımlayın
Yazılım da dahil olmak üzere her şeyi oluşturmak için mevcut sürecinizi, beklentilerinizi ve başarı ölçümünüzü tanımlamak önemlidir. Bunları tanımlamak, genel proje yönetimi süreci için o kadar önemlidir ki, Altı Sigma gibi yöntemler kendi aşamasını "Tanımla" yı verir.

Aşağıdakileri bildiğinizden emin olun:

Mevcut süreç nedir. Varsayımlarda bulunmayın; günlük işleri yürüten konu uzmanlarına sorun.
Neden değişiklik yapmak istiyorsunuz? Yine, bir şeyin daha iyi olacağını varsaymayın. Teoriyi test edin veya en azından her seviyeden paydaş geri bildirimi alın.
İstenen durum nedir. Yazılımın desteklemesi istenen iş akışlarını ve diğer işlemleri taslak haline getirin.


 

2. Doğru kişi ve/veya kurumu seçin
Özel yazılımlar aşağıdaki kişiler tarafından geliştirilebilir:

Dahili BT ekibiniz.
Özel olarak işe aldığınız veya sözleşme yaptığınız kişiler.
Yazılım geliştirme satıcıları ve şirketleri.
Tasarruf etmek için kurum içi her şeyi halledeceğinizi söylemek caziptir. Ancak bu amaçla kendi BT ekibinizi kullanmanın dezavantajları vardır. İlk olarak, ekibinizin zaten yükümlülükleri vardır; günlük işlerden çekmek tüm işletme için yavaşlamalara neden olabilir. İkinci olarak, teknik personeliniz geliştirme konusunda eğitimli veya deneyimli olmayabilir.

Bu süreci dış kaynaklardan kullanmak en mantıklıdır. Diğer müşteri yazılımlarını başarıyla tasarlayan ve uygulayan ekiplerle çalışabilirsiniz. Sektörünüz için ürünler konusunda uzmanlaşmış bir şirket bile bulabilirsiniz.

 

3. Gerçekçi bir plan yapın
Geliştiricilerinizi, bazı konu uzmanlarını ve genel inisiyatifi yönlendirecek ve yönlendirecek birini içeren bir ekip oluşturun. Birlikte, proje için bir yol haritası oluşturun. Gerçekçi olduğundan emin olun; Örneğin, bir hafta içinde karmaşık bir iş akışı ve gönderim sistemi oluşturamazsınız.

Projeyi takip etmek için kilometre taşlarını planlayın. Bunlar, belirli bir zaman ve bütçe tutarında tamamlanması gereken gelişimin çeşitli aşamalarıdır. Planlanan zaman çizelgenizde veya bütçenizde değişiklik yapmanız gerekip gerekmediğini anlamak için her bir zamanlama aşamasındaki çalışmayı inceleyebilirsiniz.

 

4. Testleri yapın
Yeni yazılımı tüm işletmenizde uygulamadan önce test edin. Test genellikle iki seviyede gerçekleşir:

Teknik testler geliştiriciler ve BT uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Temel elemanlarının çalıştığını test eder.
Kullanıcı testi iş beta kullanıcıları tarafından yapılır. Yazılımın beklenen ve istenen şekilde çalıştığını test eder.

 

5. Tüm süreci belgeleyin
Belgeleme, geliştirme ve uygulamanın tüm aşamaları için önemlidir. Neye sahip olduğunuzu ve ne istediğinizi tanımlamanız gerektiğini biliyorsunuz. Proje planınız her parçadan kimin sorumlu olduğunu belgeler ve tarihler ile beklentileri belirler. Ancak aşağıdakilere de sahip olmalısınız:

Yazılımın tam olarak denetlendiğinden emin olmak için bir test planı ve kontrol listesi.
Yazılımla ilgili çok fazla sorunu çözmeye çalışmamanızı sağlayan bir kapsam bildirimi.
Yazılımı kimin ne zaman kullanmaya başladığını tanımlayan bir uygulama planı.
Yeni kaynağı kullanıma sunduğunuzda insanların hayal kırıklığına uğramaması ve sorularla karşılaşmaması için bir eğitim planı ve ayrıntılı kullanıcı belgeleri.
Özel yazılım geliştirme, işletmenize özgü sorunları çözmek için teknolojiyi kullanmanızı sağlar. Özel çözümlerin sizin için uygun olup olmadığını nasıl belirleyeceğinizi ve bunları nasıl uygulayacağınızı bildiğinizde, büyümeyi ve başarıyı destekleyebilirsiniz.